Arbetarrörelsens kulturpris i Malmö 2020

Den första maj 2020 tilldelades Anna Arvidsdotter Arbetarrörelsens kulturpris i Malmö, med motiveringen "I sina egna texter belyser Anna, med träffsäker poesi och prosa, vardagen för unga arbetare i en postmodern kapitalism. Texterna om dagens arbetsliv för många, med osäkra anställningar, där det är svårt att bli anställningsbar och där tiden aldrig räcker till, berör starkt och gör att många LO-medlemmar känner igen sig." Videon är inspelad vid mottagandet.

Döden mamma döden

Ett fanzine om moderskap och livets förgänglighet. Beställ genom att maila anna@arvidsdotter.se, eller använda formuläret nedan. Fanzinet kostar 30 kronor plus porto.

SM i poetry slam 2019

För Ord på scen projektledde Anna Arvidsdotter Svenska mästerskapen i poetry slam, som ägde rum i Malmö våren 2019. Tidigare har hon själv tävlat i mästerskapen för just Malmö.

Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar

Anna Arvidsdotter medverkar i antologin Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar, som fått ett oerhört fint mottagande - bland annat Ulrika Milles ansåg boken så viktig att hon rekommenderade den som sommarläsning för Svenska akademien.

Annas dikter har i flera recensioner lyfts fram som något alldeles särskilt. Litteraturvetaren Magnus Nilsson skriver "[...] det allra starkaste lyriska bidraget står nog ändå Anna Arvidsdotter för. Hennes reflektioner om samhället och världen med utgångspunkt i ett diktjag som vant sig vid att hennes arbete som brevbärare leder till att hennes ben täcks med blåmärken uttrycker en känsla för komposition, rytm och välljud som är både sällsynt och imponerande. Läs dikten högt så kommer ni att förstå vad jag menar."

Köp boken exempelvis här.

Podpoesi

Som en av fem unga poeter valdes Anna Arvidsdotter ut att medverka på Podpoesi Debut, en EP med tidigare outgiven poesi och spoken word. Annas dikt Ikväll kramade jag min förövare inleder skivan. Lyssna här.

Dörren står på glänt