Döden mamma döden

Ett fanzine om moderskap och livets förgänglighet. Beställ genom att maila anna@arvidsdotter.se, eller använda formuläret nedan. Fanzinet kostar 30 kronor plus porto.

SM i poetry slam 2019

För Ord på scen projektleder Anna Arvidsdotter Svenska mästerskapen i poetry slam, som kommer att äga rum i Malmö i vår. Tidigare har hon själv tävlat i mästerskapen för just Malmö.

Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar

Anna Arvidsdotter medverkar i antologin Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar, som fått ett oerhört fint mottagande - bland annat Ulrika Milles ansåg boken så viktig att hon rekommenderade den som sommarläsning för Svenska akademien.

Annas dikter har i flera recensioner lyfts fram som något alldeles särskilt. Litteraturvetaren Magnus Nilsson skriver "[...] det allra starkaste lyriska bidraget står nog ändå Anna Arvidsdotter för. Hennes reflektioner om samhället och världen med utgångspunkt i ett diktjag som vant sig vid att hennes arbete som brevbärare leder till att hennes ben täcks med blåmärken uttrycker en känsla för komposition, rytm och välljud som är både sällsynt och imponerande. Läs dikten högt så kommer ni att förstå vad jag menar."

Köp boken exempelvis här.

Podpoesi

Som en av fem unga poeter valdes Anna Arvidsdotter ut att medverka på Podpoesi Debut, en EP med tidigare outgiven poesi och spoken word. Annas dikt Ikväll kramade jag min förövare inleder skivan. Lyssna här.

Dörren står på glänt