KÖTTET

Anna Arvidsdotter medverkar i podcasten Köttets första avsnitt: Om att skriva med kroppen som insats.

"Anna Arvidsdotter sätter sig ner med oss för att diskutera om skrivandets smärta och lust, hur det är att skriva med kroppen, och varför politiken alltid är närvarande i skrivögonblicket."

AMMA ARBETE ARV

“Jag tänker på arvet. Allt vi behöver axla och förvalta, det vi blir givna. Antologins bidrag berättar om allt annat än lätthet, ändå finns där värme, glädje, solidaritet, stolthet. Hela livet ryms på de här sidorna.”

amma arbete arv är titeln på Föreningen Arbetarskrivares trettonde antologi, vilken Anna Arvidsdotter tillsammans med Marie Hållander är redaktör för. Boken innehåller 42 bidrag av 44 författare, poeter och konstnärer – både etablerade och debuterande.

JAG HAR TÄNKT MYCKET PÅ OSS OCH VÅRA UTMATTADE KROPPAR

Anna Arvidsdotter medverkar i antologin Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar, som fått ett oerhört fint mottagande.

I flera recensioner lyfts Annas dikter fram som något alldeles särskilt. Litteraturprofessorn Magnus Nilsson skriver "[...] det allra starkaste lyriska bidraget står nog ändå Anna Arvidsdotter för. Hennes reflektioner om samhället och världen med utgångspunkt i ett diktjag som vant sig vid att hennes arbete som brevbärare leder till att hennes ben täcks med blåmärken uttrycker en känsla för komposition, rytm och välljud som är både sällsynt och imponerande."

PODPOESI DEBUT

Som en av fem unga poeter valdes Anna Arvidsdotter ut att medverka på Podpoesi Debut, en EP med tidigare outgiven poesi och spoken word. Annas dikt Ikväll kramade jag min förövare inleder skivan. Lyssna här.